Državni tajnik gostovao na Prvom programu Hrvatskog radija u emisiji „Poslovni tjedan“ i govorio između ostalog o sustavu e-Građani

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić gostovao je 26. listopada u emisiji "Poslovni tjedan" Prvog programa Hrvatskoga radija

U emisiji je bilo riječi o digitalizaciji privatnog i javnog sektora i koliko je situacija s epidemijom ubrzala da se digitaliziraju neki procesi koji su se dugo čekali. Posebni naglasak je bio na sustavu e-Građani koji je uspostavljen s ciljem modernizacije, pojednostavljenja i ubrzanja komunikacije građana i javnog sektora te povećanja transparentnosti pružanja javnih usluga.

U emisiji je uz državnog tajnika Bernarda Gršića gostovao i Joško Mrndže, direktor Googlea za regiju Adriatic. Telefonskim putem u emisiju se uključio i Tomislav Brezinščak, voditelj Adriatic regije u McKinseyu.

Tom prigodom državni tajnik Bernard Gršić istaknuo je kako je kad se govori o digitalnoj transformaciji jedan od ciljeva u ovom mandatu Vlade Republike Hrvatske da se znatno poveća broj jedinstvenih korisnika sustava e-Građani koji trenutno prelazi broj preko milijun i sto tisuća korisnika i da se cjelokupni sustav modernizira. Uvjeti koji će pridonijeti tome su i otvaranje tržišta rada, kako bi se što više i vanjskih tvrtki izvan RH uključilo sa svojim ulaganjima i pojačalo razvijanje digitalnog sektora. Za razvoj digitalnih vještina jako je važna edukacija i cjeloživotno obrazovanje u području korištenja digitalnih tehnologija. Sve su to investicije koje će olakšati život svima nama u  budućnosti kako bi poboljšali produktivnost sa ciljem stvaranja dodatne vrijednosti. Kontinuirano sve činimo kao javna uprava da se približimo sa svojim digitalnim servisima svim građanima. Jedan od relevantnih pokazatelja naših postojećih aktivnosti je i taj  da se od trenutka kad smo pogođeni pandemijom Covida-19 povećao broj korisnika sustava e-Građani za 36 posto, kako je zaključio državni tajnik Bernard Gršić.

Pisane vijesti