Državni tajnik nazočio robotičkom natjecanju FIRST LEGO League

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva nazočio je hrvatskom prvenstvu robotičkog natjecanja FIRST LEGO League održanom u Zagrebu 18. siječnja

Tom prilikom državni tajnik na otvaranju natjecanja poručio je kako su današnja djeca kreativna, puna ideja i volje, uporna, vladaju modernim tehnologijama, a iznad toga njeguju temeljne vrijednosti poput zajedništva i timskog rada. Državni tajnik čestitao je  natjecateljima, njihovim mentorima, te organizatorima ovog natjecanja.

„I naravno, ovo nije kraj, najbolji idu dalje, na međunarodna natjecanja. Vjerujem u našu djecu, oni su naša budućnost i uvjeren sam da će se sa tih natjecanja vratiti s nagradama.“, izjavio je državni tajnik.

Na zagrebačkom FER-u, u nekoliko kategorija natjecali su se učenici od 9 do 16 godina. Ekipa sa zagrebačkog Jabukovca prva je od četiri tima koja će na regionalno LEGO natjecanje u Sloveniju.

Podsjetimo, FIRST LEGO League (FLL) organizira Hrvatski robotički savez. To je međunarodni, multidisciplinarni istraživački program koji želi u djeci probuditi znanstvenika koji će promišljati o problemima oko sebe i tražiti način kako ih riješiti.

Promiče znatiželju, kreativnost, zajedničko učenje i timski rad. Osim toga, kroz igru djeca razvijaju i jačaju tehničku pismenost i logički način razmišljanja, moderne tehnologije koriste u humane svrhe, a kroz atraktivne robote koje moraju osmisliti na učinkovit i zabavan način uživaju u znanosti. Svake godine FLL ima drugu temu. Ovogodišnja je tema bila „Grad budućnosti“.

Foto: Hrvatski robotički savez

Pisane vijesti