Pozitivan primjer sinergije javne vlasti i građana: Savjetovanja s javnošću putem Portala e-Savjetovanja

U izvješću "Praksa provedbe politike Boljih propisa u Europskoj uniji" portal e-Savjetovanja prepoznat je kao inovativan i pozitivan primjer sinergije javne vlasti i građana

U Izvješću "Praksa provedbe politike Boljih propisa u Europskoj uniji", prezentiranom u sklopu 13. konferencije „Bolji propisi – suočavanje s izazovima 21. stoljeća“ održane u Briselu u organizaciji Europske komisije, Hrvatska je spomenuta kao primjer gdje je evidentiran pozitivan pomak u području ex-post evaluacije, a uz navedeno, zadržana je i visok pozicija koja se odnosi na savjetovanje s javnošću putem portala e-Savjetovanja.  
 
Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva u partnerstvu sa Uredom za zakonodavstvo Vlade Republike Hrvatske provodi projekt „e-Savjetovanja - proširenja, nadgradnje i unaprjeđenje zakonodavnih procesa savjetovanja s javnošću“, koji sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali" 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 3.749.983,00 kn, i provodi se do kolovoza 2023. godine. Projekt je trenutno u fazi analize trenutnog stanja a cilj je tehnološko, procesno i funkcionalno unaprjeđenje i proširenje portala e-Savjetovanja, te jačanje kapaciteta i poboljšanje rada nadležnih tijela sustava e-Savjetovanja, kao i zaposlenika državne i javne uprave za rad u sustavu e-Savjetovanja.
 
Više o projektu možete saznati na stranicama Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva.
Izvješće "Praksa provedbe politike Boljih propisa u Europskoj uniji" (Better Regulation Practices across the European Union 2022) dostupno je na stranicama OECD-a.